Ja tegen een ander en nee tegen jezelf?

Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik op een bankje aan het meer bij Bad Waldsee in Duitsland, terwijl mijn man in het ziekenhuis een behandeling ondergaat. De planning is dat hij een elektro-schok krijgt om zijn hart weer in een goed ritme te brengen.

Ik concentreer me nu op het schrijven van het laatste hoofdstuk van mijn boek „Je geluk zit in een laatje”. Laatje 11 Jezelf, nu anders. De hoofdstukken van mijn boek zijn laatjes. Dat leg ik een andere keer uit.

Ik heb mezelf in een flow gebracht en kan me werkelijk concentreren op mijn boek. Dat voelt zo goed. De energie voel ik op een prettige manier stromen in mijn lichaam. Ik ben niet bezig met wat er allemaal mis kan gaan in het ziekenhuis. Is dit egocentrisch? Egoïstisch? Nee, totaal niet. Ik zorg nu voor mezelf, zodat ik dingen doe waar ik energie van krijg en er straks weer optimaal voor mijn man kan zijn.

De onderwerpen van dit hoofdstuk Laatje 11 Jezelf, nu anders:

E

Jezelf op nummer 1

E

Jouw passie

E

Jouw doel

E

Intentie

E

Verwachtingen van jezelf

E

Blijdschap

E

Genieten

E

Bewustzijn

E

Dankbaarheid

Nu ben ik volop met het 1e onderwerp bezig, Jezelf op nummer 1.

Is dit makkelijk? Nee bepaald niet. Is dit noodzakelijk: jazeker.

Als je nee zegt tegen jezelf, zeg je ook nee tegen die ander. Wanneer je niet goed voor jezelf zorgt, kun je er ook niet zijn voor die ander. Kies je voor jezelf, dan kies je ook voor die ander. Alleen wanneer je sterk bent kun je er ook voor anderen zijn, je hebt dan de kracht ervoor. Hoera, nu werkt het 2 kanten op, nu kies je voor jezelf en die ander.

Twee vliegen in één klap.

Wat ga jij nu doen om echt goed voor jezelf te zorgen, om dingen te doen die je energie geven?

Laat je het even weten in een reactie onder dit blog? Je helpt anderen er ook vast mee.

Hele fijne dag, lieve groetjes,

Elly Kassenaar

Pin It on Pinterest