Wat is Reiki?

霊気

Wat is Reiki?

Reiki is een methode om jezelf en anderen energie te geven. Reiki betekent in het Japans universele energie, ook wel levenskracht-energie genoemd. Tijdens een Reiki- behandeling stroomt deze energie door de handen van de Reiki-gever naar je lichaam of geest. Dit heeft een positieve werking op je fysieke, geestelijke of emotionele welzijn.

Wat doet Reiki?

Reiki helpt je lichaam of geest zichzelf te genezen. Lichamelijk versterkt Reiki je immuunsysteem. Hierdoor herstel je beter van bestaande klachten en ben je minder vatbaar voor nieuwe klachten zoals verkoudheden, virussen en ziektes. Mentaal maakt Reiki je innerlijke kracht sterker. Zo kom je beter in je vel te zitten. Dit heeft ook weer een positief effect op je gezondheid.

Voor wie is Reiki?

Reiki is voor iedereen, voor jong en oud, gezond of ziek. Reiki is voor iedereen die verbetering zoekt in zaken als:

 • Ontspanning
 • Stress
 • Creativiteit
 • Zelfbewustzijn
 • Intuïtie
 • Pijn
 • Zelfgenezingsproces
 • Immuunsysteem

Reiki is ook voor diegenen die:

 • Klachten wil laten behandelen, zowel symptomen als oorzaken!
 • Orgaan- en klierfuncties weer in balans wil brengen
 • Gifstoffen wil afvoeren
 • Energieën in het lichaam in evenwicht wil brengen
 • Levenskracht-energie wil versterken
 • Onderdrukte gevoelens vrij wil laten komen en energie-blokkades wil opheffen

‘Reiki is onderdeel van mijn dagelijks leven, ik beoefen ’t elke dag en voel me er uitstekend bij.’

– Elly Kassenaar –

霊気

Reiki leefregels

De 5 Reiki principes komen oorspronkelijk van de Japanse Meiji-keizer. Dr. Usui heeft deze ontvangen van de keizer en daarna overgenomen in zijn leer.
De principes hebben als doel de mens te helpen bij het vinden van geluk. Dr. Usui raadde aan deze leefregels te gebruiken als richtlijnen in het dagelijks leven. Dit lijkt eenvoudig, maar de principes grijpen dieper in dan je denkt op het eerste gezicht.

Maak je – juist vandaag – niet boos

Maak je – juist vandaag – geen zorgen 

Verdien op respectabele wijze je boterham

Waardeer je leraren, ouders en ouderen in het algemeen

 Toon aan alles dankbaarheid

Tijdens een van mijn reizen in Japan heb ik deze leefregels ook weer terug gevonden op het graf van Dr. Usui in de Saihoji tempel in Tokio, zoals je op de foto kunt zien.

Wat is de oorsprong van Reiki?

Reiki behoort tot de oudste geneeswijzen, die de mensheid kent. De methode was oorspronkelijk ontwikkelt in Tibet. Later, in het begin van de 19e eeuw, heeft de Japanse boeddhistische monnik, Dr. Mikao Usui, de methode herontdekt. Hij gaf zijn naam aan de methode en wij kennen dit vandaag de dag als het tradionele Usui-systeem. Zelf ben ik erg geinteresseerd in de geschiedenis van Reiki. Ik heb een aantal reizen door Japan gemaakt en heb daar ook het graf van Dr. Usui bezocht.

Wat is energie?

Energie is de overal aanwezige universele kracht, die zich in vele vormen uit. Mensen, dieren, planten, alles wat leeft, hebben deze energie nodig om te kunnen leven, groeien, en herstellen van ziekte. Deze energie wordt ook wel levenskracht-energie genoemd.
Deze levenskracht-energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven.
We worden geboren met deze levenskracht-energie en we beginnen aan het leven met een bepaalde hoeveelheid “Ki” en verbruiken het gedurende ons dagelijks leven. Het is belangrijk dat we dagelijks voor aanvulling van nieuwe energie zorgen. Doen we dit niet dan ontstaat er een tekort aan levenskracht-energie. Een grote gevoeligheid voor ziekten ontstaat en vertraagt het herstel. Bij veel mensen bestaan er blokkades, die de stroming van deze energie verstoren. Tijdens een Reiki cursus leer je deze blokkades op te heffen en zo de levensenergie weer op te nemen.

霊気

Reiki aanbod

Zelf een Reiki behandeling ondergaan

Heb je behoefte aan ontspannen, meer energie of helderheid in je denken? Dan is een ontspannende en helende Reiki behandeling de oplossing voor jou.

Reiki Training 1

Reiki kun je ontvangen door een Reikibehandeling te krijgen, maar je kunt ook leren jezelf een Reikibehandeling te geven. Altijd en overal kun je dan jezelf een Reikizelfbehandeling geven. Zo krijg je een gezonder, energieker en gelukkiger leven. Ook leer je bij de training Reiki 1 anderen een Reikibehandeling te geven.

Reiki Training 2

Na de training in Reiki 1 kun je de energie die je doorgeeft nog meer versterken door een training in Reiki 2 te volgen. Bij de training Reiki 2 leer je de 3 geheime Reiki-symbolen en de bijbehorende mantra´s te gebruiken. Hierdoor versterk je je intuïtie en word je je bewust van je gedachten patronen en leer je je gevoelens beter te begrijpen. Ook leer je bij de training Reiki 2 behandelingen aan personen op afstand te geven.

Pin It on Pinterest