Voor mijn gevoel was ik kopje onder gegaan.
Ik had me, als 24/7 mantelzorger in mijn eigen huis, mee laten slepen met de situatie en stond niet meer in het middelpunt van mijn eigen leven.
Zorgen, zorgen, zorgen en me zorgen maken was nog het enige dat ik deed.

Alhoewel mijn lieve dochters me meermalen op het hart drukten dat ik toch ook aan mezelf moest denken en dingen doen die belangrijk voor mij zijn, ging het toch mis.
Een groot zwart gat van 45 minuten geheugenverlies, en opname in het ziekenhuis als resultaat. Verdacht van een tia of een 1e epileptische aanval. Zeer waarschijnlijk was het de stress die me kopje onder duwde.

Het mooie van kopje onder gaan is dat je niet verdrinkt, je komt weer boven drijven. Geduld is wel iets wat je daarbij nodig hebt. Ook vertrouwen, vertrouwen in jezelf, vertrouwen in je innerlijke kracht en vertrouwen dat het goed komt.

Waarom ik je dit allemaal aan je vertel?
Veel heb ik geleerd van afgelopen periode, over mezelf, over ont-moeten, over mijn gedachten, over omgaan met de situatie waarin je verkeerd. Nu kan ik weer genieten van wat ik allemaal heb.
Mijn geleerde lessen geef ik graag door aan jou. Misschien ben jij ook kopje ondergegaan of ga je bijna kopje onder. Weet dan dat

alles niet hoeft te blijven zoals het is

Na regen komt zonneschijn. Gelukkig maar. Zelf heb je daar veel invloed op. Af en toe even tijd voor jezelf nemen, waarin je je kan ontspannen en je hoofd leeg maken is dan heel belangrijk.

Voor mij is dat regelmatig even stil zijn, een paar minuten is al genoeg.

Ook dingen doen waar ik blij van word, zo heb ik af en toe geschreven aan mijn boek en 2 blogs voor de Kleurrijke Schrijvers: 

E

In deze blog vertel ik waarom mijn boek langer duurt: https://dekleurrijkeschrijvers.nl/ik-stond-erbij-en-keer-ernaar-mijn-boek/

E

Dit Elfjes-blog gaat o.a. over liefde, zelfliefde, flow, vertrouwen en ont-moeten.
“Moeten”, moet jij ook zoveel van jezelf? Ik ook hoor. Op moment leer ik te ont-moeten.
Zo maak ik nu even pas op de plaats en schrijf ik de aankomende tijd alleen blogs en aan mijn boek “je geluk zit in een laatje”.

Daarna help ik jou ook graag met “ont-moeten” en kunnen ook nieuwe klanten klankbordgesprekken boeken.

Wil jij niet kopje onder, dan heb ik een cadeautje voor je: de geleide meditatie/visualisatie: “Ga je mee naar het bos en naar je eigen plek?”. Je kunt er hier meer over lezen en de meditatie/visualisatie aanvragen: https://boabalanca.nl/geleide-meditatie-visualisatie/. Heel veel plezier bij deze boswandelingmeditatie/visualisatie!

Heb je vragen over dit blog of over deze meditatie/visualisatie?
Stel ze gerust, ik beantwoord ze graag.

Voor nu heel veel liefs uit Lindau,

Elly Kassenaar


PS: Voel je vrij om te reageren onder dit blog.

Pin It on Pinterest