Loop je met een paraplu op, terwijl het niet regent? Tja, ik deed dat.
Een poosje geleden dacht ik nog ik moet nodig eens een blog schrijven over angst. Zoveel mensen zijn angstig voor iets wat er nog helemaal niet is en wat misschien ook nooit gaat gebeuren. Dat is net als met een paraplu op lopen, terwijl het niet regent.

Leuk gedacht van mij, maar nu zit ik er zelf middenin. Ik ben behoorlijk angstig. Wat een sterke emotie. Het verkrampt me gewoon. Ik ga gewoon anders functioneren. Iets wat ik natuurlijk helemaal niet wil.

Net gelezen, volgens de Chinese zienswijze zijn emoties energiekolkjes. Nou ik vind het geen fijne energie dat kolkt door mijn lichaam.

Laat ik eerst maar eens vertellen wat er aan de hand is:
Ruim 10 jaar geleden had ik een klein herseninfarct. Om te achterhalen wat de mogelijke oorzaak daarvan was heb ik veel onderzoeken gehad. Uit één van die onderzoeken bleek dat ik een geboorteafwijking heb, de aortahartklep van mij bestaat niet uit 3 delen, zoals dat behoort te zijn, maar uit 2 delen. Dat schijnen veel mensen te hebben, zonder dat ze dat weten. Mogelijk was dat de boosdoener van het herseninfarct. Ook werd me gezegd dat ik over 10 á 15 jaar waarschijnlijk daaraan geopereerd moet worden.
Tja, het is nu 12 jaar later en een paar dagen geleden was ik bij mijn huisarts. Hij vertrouwt het niet en stuurt me naar een cardioloog.
Dus, er is NU nog helemaal niets aan de hand. Ik weet ook nog helemaal niet wat er mogelijk gaat gebeuren. Toch heb ik er behoorlijk last van de afgelopen dagen en voel ik me helemaal niet lekker.

Wat ik je leer in de MEeR methode training nu dus op mezelf toepassen. Dat doe ik in 7 stappen:

  1. Stoppen met weerstand te hebben tegen de angst.
  2. De angst mag er ‘’gewoon’’ zijn. Het is heel begrijpelijk dat ik die angst nu heb.
  3. De angst proberen te ervaren in mijn lichaam. Voelen in mijn lijf waar de angst zit.
  4. De angst liefdevol omarmen
  5. Mezelf een Reikibehandeling geven
  6. De angst laten zijn waar hij is in mijn lichaam
  7. De angst niet naar mijn hoofd halen en er van alles over denken. En daar ook weer van alles over denken.

 

Terwijl ik dit opschrijf geeft me dit nu al een soort van verlichting. Net voelde ik mijn schouders letterlijk naar beneden zakken in een normale ontspannen houding. NU de rest van mijn lichaam nog in een normale ontspannen stand brengen. Dat doe ik door te voelen in mijn lichaam. Zo smelt mijn emotie “angst” als sneeuw voor de zon.

Wil jij dat ook leren? Leren om te gaan met je emoties. Binnenkort start ik een pilot met de onlinetraining MEeR 1.

 

Er kunnen maar 5 mensen mee doen met deze pilot.

Als je mee wilt doen, stuur me een email aan elly@boabalanca.nl dan geef ik je meer informatie. Natuurlijk helemaal vrijblijvend.

Je kunt de onlinetraining MEeR 1 thuis op je eigen plek online volgen.

Je leert in MEeR 1 o.a.:

je gedachten de baas te zijn

je emoties te sturen en op een goede manier te verwerken, zodat je er geen last van hebt.

je leert over Reiki.

 

In september ga je starten.

Voor nu heel veel liefs,

Elly Kassenaar

www.ellykassenaar.nl

 

PS heb je vragen over dit blog, de pilot MEeR 1 onlinetraining, stel ze gerust.
Mijn email: elly@boabalanca.nl

Pin It on Pinterest